Önéletrajz

Önéletrajz letöltése

 

Dr. Menyhei Ákos, LL.M., TEP a Primus Trust Zrt. igazgatósági tagja. Dr. Menyhei szakterületei elsősorban a nemzetközi adó- és vagyontervezés, vagyonmegóvás és bizalmi vagyonkezelés. Dr. Menyhei kiemelten magasszintű tapasztalatokkal rendelkezik a magyar és nemzetközi bizalmi vagyonkezelés területén, számos szakkönyv és cikk szerzője, a SZIE bizalmi vagyonkezelő szakközgazdász és specialista postgraduális képzésének oktatója

Adó- és vagyontervezésre valamint vagyonmegóvásra specializálódott ügyvédként és bizalmi vagyonkezelőként Dr. Menyhei rendszeresen alakít ki, valamint működtet vagyontervezési és vagyonvédelmi struktúrákat, amely révén optimalizálható az adófizetési kötelezettség, valamint kizárhatók a hagyatéki eljárásokból eredő komplikációk. Dr. Menyhei számos ügyfél számára nyújtott már segítséget, beleértve a kezdő vállalkozásokat, magánvállalkozásokat, valamint a magas tőkefedezettel rendelkező magánszemélyeket is.
Dr. Menyhei a Society of Trust and Estate Practicioners (STEP) tagja, valamint a STEP Hungary elnöke, továbbá a SZIE bizalmi vagyonkezelő szakközgazdász és specialista postgraduális képzésének oktatója.

Dr. Menyhei a jogi diplomáját az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szerezte, majd ezt követően LLM képesítést szerzett nemzetközi adójogi specializációval a Bécsi Közgazdasági Egyetemen (Wirtschaftsuniversität Wien). Sikeres tanulmányai eredményeként Dr. Menyhei megkapta a TEMPUS ösztöndíjat, és így egyetemi tanulmányai során a Genti Egyetemen (University of Ghent) nemzetközi precedensjogból, európai uniós jogból, valamint nemzetközi jogvitarendezésből ismereteket szerzett, valamint a Közép-európai Egyetem (Central European University) – Cardozo Law School (New York) képzésén alkotmányjogot és nemzetközi üzleti jogot hallgatott.
Dr. Menyhei 1995 óta praktizál jogászként. 1997-től a Budapesti Ügyvédi Kamara tagja, mint ügyvéd. A Primus Trust Zrt. alapítója és igazgatósági tagja 2014. óta.

Dr. Menyhei számos elismert szakkönyv és szakfolyóirat szerzője, valamint társszerzője. Kiemelt művei: Limits to Tax Planning, Linde Verlag, 2013; A bizalmi vagyonkezelés, HVG-ORAC 2014; Business Law in Hungary, Patrocinium, 2016; A bizalmi vagyonkezelés bevezetése Magyarországon és a nemzetközi gyakorlat, HVG-ORAC 2017 (szerkesztő). Dr. Menyhei szintén rendszeresen publikál cikkeket az Oxford Journals által kiadott Trust & Trustees szakfolyóiratban, amely a vezető szakfolyóirat a trust (bizalmi vagyonkezelés) jog és gyakorlat területén.
Dr. Menyhei a közelmúltban, mint a 100 legjobb magyar ügyvéd egyikének, valamint az ország egyik kiemelkedő trust (bizalmi vagyonkezelés) és vagyontervezési szakértőjeként lett megnevezve.